Markt Brussel

Belgie:

 

 

 

 

Atomium

Brussel Atomium

 

 

 

Belgie

 

 

 

 

Belgie is ontstaan na de revolutie in 1830
De Belgische omwenteling is de burgerlijke revolutie in 1830 tegen de autoritaire koning Willem I van de nederlanden.
Op 4 oktober van dat jaar werd de onafhankelijkheid uitgeroepen.
De naam België werd aan het land gegeven door de engelse Koningin Victoria die zich verzette tegen krachten uit Frankrijk.
Zij introduceerde haar neef Leopold als Koning van Belgie.
Belgie is een 3 talen land. Men spreekt er frans,vlaams en duits. Brussel is het centrum van europa en ook de  hoofdstad van het land. De taalstrijd laat  jammer genoeg al jaren zijn sporen achter in dit  mooie land.

 

 

 

Belgie heeft mooie oude steden. Denk daarbij aan Brugge, Gent en Antwerpen.  De oude vlaamse steden kennen nog de begijnhoven van weleer. Sommigen stammen uit  de 12e 13e eeuw. Ik denk dan aan de steden Lier, Herentals, Diest.
Belgie is ook bekent als bierland. De Trappistenbieren zijn wereldberoemd. Daarnaast kent wel meer dan 100 verschillende bieren. Probeer eens een bolleke van de koninck, een duvel of een jupiler.
Een van de oudere Watermolens vind je in Overpelt, de wedelse molen, net over de grens bij Nederland. Een bezoekje waard zijn ook de grotten van Han
In het duitstalige stuk van Belgie is de stad Eupen een aanrader.
Voor de zomer of de korte vakantie  kun je prima naar de ardennen. Je kunt daar kiezen voor rust  of actief bezig zijn.  Denk daarbij aan wandklimmen, kanoen,wandelen, fietsen etc etc
Een leuk vakantiehuisje huren voor  een korte vakantie is altijd leuk.
In de winter is zelfs wintersport mogelijk in dit vriendelijk landje.