Lees over het Louvre in Parijs

Parijs stad met alure.

Parijs

Het Louvre Parijs

Het Louvre was oorspronkelijk een paleis. De piramide werd gebouwd in 1989

 

 

( kijk op de kaart van Parijs)

 

Hoe overnacht ik in Parijs

 

Parijs openbaar vervoer informatie

 

 

Als u op het kaartje klikt hierboven gaat u naar het overzicht van de stad Parijs met alle bezienswaardigheden.

 

 

Louvre Parijs


 

Le Louvre Paris
Het Louvre was oorspronkelijk een paleis, maar is nu een van de grootste en meest bezochte musea ter wereld. Het is een must voor iedereen die interesse heeft in kunst.
Het Louvre museum werd aan het eind van de 18e eeuw geopend voor het publiek. Er zijn ongeveer 35.000 objecten te zien. Een groot deel van de collectie bestaat uit Europese schilderijen en sculpturen. Andere kamers zijn voorzien van Romeinse, Egyptische, Griekse en Oosterse kunst. Er is ook een sectie met 'Objects of Art', waar objecten te zien zijn zoals klokken, meubels, porselein en tapijten.
Enkele van de beroemdste kunstwerken in het museum zijn de Venus van Milo, de Nike van Samothraki, de Stervende Slaaf van Michelangelo en Leonardo da Vinci met de Mona Lisa. De meest recente toevoeging aan het Louvre is de glazen piramide die fungeert als de belangrijkste museum ingang.De piramide werd gebouwd in 1989 door de beroemde Amerikaanse architect IM Pei en laat het zonlicht binnen tot op de onderste verdieping.Frankrijk Departementen Autovakantie Kaart Meer Frankrijk

 

 

 

Embleem van Parijs

 

Verdient u ook een Weekend of een Stedenreis Parijs?

Iedereen wil er op zijn tijd even tussenuit.

Een uitje tussen de vakanties door of als u iets te vieren hebt.

Een reisje naar Parijs hoeft niet duur te zijn.