Griekse:

 

 

 

 

 

Griekse eilanden

 

 

Als je ooit een keer in Griekenland bent geweest en zeker op de Griekse eilanden dan heb je daarna altijd het gevoel dat je er nog eens naar terug wilt.
Ondanks dat de crisis zwaar heeft toegeslaan in het land is dat op de diverse eilanden niet echt te merken.
Je ziet het wel aan de prijzen. Alles is duurder geworden. Dat doet echter niets af aan de schoonheid van het land en eilanden in de egische zee.
Op het vaste land is de Peloponessos aantrekkelijk te bezoeken. Er zijn mensen die met de camper In Patras aankomen en daarna heerlijk in de omgeving gaan rondtoeren.
Ook onze koning heeft er zijn vakantiehuis gekocht.
Als je van cultuur houdt dan moet je zeker naar Athene gaan en de acropolis bezoeken.

Persoonlijk vind ik de eilanden het mooiste van Griekenland. Zoveel verschillende eilanden en zoveelĀ  verschillende culturen. Eigenlijk zou je ze allemaal willen bezoeken.


 

Dat laatste is misschien veel gezegd, maar het is wel mogelijk om meerdere eilanden te bezoeken tijdens 1 reis. Dit noemt men eilandhoppen. Wij hebben 10 eilanden uitgekozen en deze beschreven met de bijzonderheden en bezienswaardigheden, zoals het eiland Santorini wat als een parel in de egeische zee ligt.
De kaart van Griekenland geeft duidelijkheid waar alle eilanden liggen. Veel van deze prachtige eilanden liggen tegen de Turkse kust die ook te bezoeken is. Als je interesse hebt kijk dan naar de pagina's : Mykonos, Kos, Samos, Paros, Rhodos, Lesbos, Patmos, Corfu en Kreta.
Om niet te duur naar Griekenland te gaan zou je in het voor en naseizoen eens naar de aanbiedingen bij de reisaanbieders moeten kijken.