Santorini met het stadje Thira

 

 

Griekenland:

 

Griekse archeologie

Griekse Zuil

Kaart Griekenland

Kaart Griekenland

 

 

 

Griekenland

 

 

 

Griekenland (en de Griekse eilanden) is een land met een rijke geschiedenis .
Opgravingen tonen aan dat de eerste nederzettingen dateren uit het Paleolithicum (11.000-3.000 V.C.)
De klassieke periode van de Griekse geschiedenis (6e-4e eeuw voor Christus) is de meest bekende ter wereld. De fundamenten van de westerse beschaving liggen in Athene. Deze stad was toen de grootste zeemacht van Griekenland.
Men maakte er als eerst kennis met filosofie, retoriek, drama, muziek en democratie.
Romeinen veroverden Griekenland en een nieuwe periode begon voor de Griekse geschiedenis.
Het Oost-Romeinse Rijk met Constantinopel als hoofdstad ontwikkelde zich en werd het Byzantijnse Rijk, en  dat duurde ongeveer 1.000 jaar.
Het land heeft daana veel geleden onder de Ottomaanse bezetting en de mensen probeerden vele malen in opstand te komen Het land kreeg zijn vrijheid in 1829 terug na een onafhankelijkheidsoorlog
In 1831 werd  prins van Beieren de eerste koning van Griekenland. De Ionische eilanden kwamen bij Griekenland en in het begin van de 20e eeuw werden Kreta en de Oost-Egeïsche eilanden verbonden met de Griekse staat.

Grieks orthodoxe kerk

Meer informatie over Griekenland

 

 

In de Tweede Wereldoorlog was er veel grieks verzet. De Dodekanesos eilanden werden na de oorlog ook een deel van de Griekse staat. Drie decennia van politieke onrust volgden, waaronder de militaire junta van 1967 tot 1974. Sinds 1975, is  Griekenland een parlementaire republiek en lid van europa. Griekenland is  een geweldig vakantieland .
De geschiedenis van Griekenland brengt met zich mee dat je als toerist  oude cultuur en overblijfselen van weleer kunt  bezoeken.
In de stad Athene is  de acropolis die aldaar op een heuvel ligt. een must.
Ook oude minoische resten  op de diverse eilanden zijn  te bezoeken en een aanrader. (Bijvoorbeeld in Knossos, Phaistos, en Malia.)
De eilanden in de Ionische zee zijn  terrecht de pareltjes van Griekenland.
Denk aan Santorini, Samos, Kos, Corfu, Lesbos, Patmos. Het grootste eiland Kreta is tevens bekent  van het lepraeiland Spinalonga. en de samariakloof.
Het is mogelijk een uitstapje te maken naar Turkije.vanaf een aantal eilanden. Als je van duiken, de zon, cultuur en lekker eten houdt is Griekenland een aanrader. Mogelijkheden genoeg in dit bijzondere land. Kijk in de rechter kolom voor nog meer informatie over andere eilanden.