Slowakije wandelen

 

Slowakije:

 

 

 

kasteel in slowakije

 

 

Slowakije wandelen

 

 

Tatranska Magistrala is een rood-bewegwijzerde route die de Tatra doorkruist van oost naar west. Te beginnen bij Velke Biele pleso in het oosten, en verder buiten de grenzen van de Hoge Tatra kaart in het westen. Dit is een van de meest populaire trajecten. Het duurt ongeveer 15 tot 16 uur om van Velke Biele pleso te lopen naar de stad Podbanske in de westelijke Tatra . Er zijn zes berghutten langs de route zodat er geen noodzaak is om het in een keer te wandelen. Lees hier meer over de Tatra en de regels.

 

 

 

Lopen van Chata pri Popradskom plese op de Tatranska Magistrala naar de Chata pod Rysmi (blauwe en rode trajecten) duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten (1 uur en 45 minuten in tegenovergestelde richting).

Chata pod Rysmi naar de top (rood) ongeveer 1 uur (45 minuten naar beneden); de top naar de berghut op Morskie Oko (rood) ongeveer 3 uur en 10 minuten (4 uur 10 minuten omhoog).

 

 

Popradske Pleso te Koprovsky Stit en retour, is een van de mooiste wandelingen in de Tatra. Het duurt ongeveer vijf en een half uur, en is blauw gemarkeerd en vervolgens rood. Nadat je boven de boomgrens bent krijg je een mooi uitzicht op Rysy in het oosten en veel moois in het westen. Dan kom je aan de Hincovo meren, de hoogste meren in Slowakije met vis (zalm en forel), en die soms ook bevroren blijven in juli . Tot dit punt een makkelijke wandeling zelfs met kinderen. Daarna wordt het moeilijker, maar zul je beloond worden met een adembenemend uitzicht in alle richtingen vanaf de top van Koprovsky (2363,3 m). Kijk op de kaart naar de routes.


<