Turkije:

 

Istanbul

 

 

 

Turkije

 

 

 

 

 

 

Turkije is een land met een veel historie. Het land heeft de hele geschiedenis door een grensfunctie gehad tussen europa en azie.

Ankara is de hoofdstad van het huidige Turkije.

Istanbul is de belangrijkste stad in dit land. De stad had in het verleden andere namen en was toen hoofdstad. Men noemde het Constantinopel in de Romeinse tijd en Byzantium in het Byzantijnse Rijk. Istanbul werd het genoemd in het Ottomaanse Rijk.

Istanbul is een prachtige stad, ook voor een excursie. (zie foto links)

De Bosporus is de fysieke grens tussen beide werelddelen en die loopt door de stad. Turkije is een echt vakantieland met zon cultuur en strand.

Diverse vakantieplaatsen zitten elke zomer vol met europeanen die genieten van de turkse zon en sfeer.

Denk daarbij aan Bodrum, Antalya, Izmir, Kusadasi, Efese, Marmaris en Myra.

 

 

 

 

Hieronder een aantal turkse badplaatsen wat duidelijker.
Izmir is oorspronkelijk een Griekse en Romeinse stad. Er zijn nog steeds sporen van die tijd in het stadscentrum te vinden. Het is wel een grote stad..
Bodrum is ook een oude stad,maar de meeste mensen komen voor de goudgele starnden. Het is een echte vakantieplaats.
Antalya is ook een grote stad. Het heeft meer dan 400.000 inwoners en is een van de belangrijkste badplaatsen van Turkije.

( het heeft 300 dagen zon per jaar).
Nemrut Dagi (geen badplaats) is een heiligdom gebouwd op de berg Nemrut. Het ligt een hoogte van meer dan 2100 meter met uitzicht op de vallei van de rivier de Eufraat. Er staan gigantische standbeelden (de hoofden zijn 2 meter hoog) van de Griekse gode . Het staat op de lijst van Unesco. (zie foto boven)